ekucharka.cz > Recepty > Tatarský biftek

Tatarský biftek

Ingredience (na 4 porce):

  • hovězí svíčková 800gr-1000gr (může být i falešná nebo mladé pěkné hovězí zadní nejlépe od soukromníka)
  • 2 žloutky
  • nadrobno nakrájená malá cibule
  • 2-3 lžíce hořčice
  • 2-3 lžíce kečup
  • 1/2 lžičky sladké mleté papriky
  • 1/3 lžičky mletý kmín
  • drcený nebo mletý bílý pepř
  • sůl
  • pár kapek chilli omáčky
  • lžička maggi
  • česnek až na topinky
  • olej
  • chleba na topinky

Postup přípravy (20 min):

  1. Maso odblaníme (někdy tam nějaké kousky mohou být), pomeleme (můžeme i 2-3x, aby bylo jemné) nebo můžeme maso naškrábat nožem. Upravené dáme do mísy, přidáme najemno nakrájenou cibuli, hořčici, kečup, osolíme, opepříme, přidáme mletou papriku-na barvu v mase není cítit, mletý kmín, pokapeme chilli omáčkou, přidáme trochu maggi a přidáme pouze žloutky. Dobře promícháme, ochutnáme a pokud je potřeba nějakou ingredienci přidat, dáme a dochutíme na tak akorát...každý dle chuti a dáme vychladit. K masu osmažíme topinky, kdo nechce smažené může opéct v toustovači, ale není to ono... oloupeme česnek a společně podáváme.
  2. Pokud je maso husté, dáme trošku oleje na zjemnění a pořádně do masa zapracujeme, promícháme. Maso v míse ozdobíme olivami. S tatarákem moc dobrá kombinace. S kořením nepřehánějte ať neztratíme chuť masa!!!
hodnotilo 0 lidí
Autorem receptu je bora173

Všechny obrázky:

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS