ekucharka.cz > Recepty > Tatlije

Tatlije

Ingredience (na 4 porce):

  • TĚSTO:
  • 300 g krupice
  • 80 g cukru
  • 1 sáček vanilinového cukru
  • 1l mléka
  • 6 žloutků
  • 80 g másla nebo sádla

ZÁLIVKA:

  • 1 kg krystalového cukru
  • 3,5 dl vody
  • vanilinový cukr

Tento recept zatím nikdo nenafotil. Buď první.

nahrát obrázek

Postup přípravy (1 hod):

  1. Ve vroucím mléce rozpustíme polovinu cukru a pomalu za stálého míchání vsypeme krupici. Vaříme, dokud nezhoustne, pak necháme kaši vychladnout. Utřeme hladce žloutky s druhou polovinou cukru, vmícháme je do krupičné kaše a přidáme máslo. Z hmoty tvoříme kuličky jako větší ořechy a vprostředku každou trochu vmáčkneme. Narovnáme je na vymazaný a pomoučený plech a upečeme při 220 °C do zlatova. Mezitím svaříme z cukru, vanilinového cukru a vody hustší sirup, zalijeme jím upečené tatlije, přikryjeme a necháme zálivku vsáknout.
  • 4.7/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4.7 z 5, hodnotilo 25 lidí
Autorem receptu je tomas

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS