ekucharka.cz > Recepty > Telecí roláda

Telecí roláda

Ingredience (na 4 porce):

  • 800 g telecíplece nebo kýty
  • 2 lžíce másla
  • sůl
  • 100 g šunky nebo salámu
  • 50 g slaniny
  • 4 žampióny
  • 2 stroužky česneku
  • 1 svazek petrželové nati
  • 2 vajíčka
  • několik plátků slaniny do jedné rolády
  • máslo
  • 1 lžíce strouhaných mandlí nebo lískových ořechů

Postup přípravy (1 hod):

  1. Telecí maso rozřízneme na plát, naklepeme, osolíme a pokryjeme tenkými plátky šunky a slaniny.
  2. Na rozehřátém másle osmahneme žampióny, do nichž jsme přidali utřený česnek, sůl a nasekanou petrželku, a vše zalijeme vejci.
  3. Houbovou smaženici dobře rozprostřeme na plát masa, posypeme mandlemi nebo oříšky a maso pečlivě svineme.
  4. Upevníme provázkem nebo nití a povrch osolíme.
  5. Do pekáče rozložíme několik plátků slaniny, na ně položíme roládu, podlijeme ji trochou vody a dáme do trouby upéct. Při pečení přeléváme výpekem, podléváme vodou nebo vývarem z kostky.
  6. Měkkou roládu vyjmeme, odstraníme niť a nakrájíme ji na plátky.
  7. Šťávu lijeme, přidáme máslo a společně povaříme.
  8. Roládu polijeme a podáváme s různými přílohami a s čerstvým salátem. Místo telecího masa můžeme použít i vepřovou kýtu nebo vykostěné kuře.
  • 4.4/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4.4 z 5, hodnotilo 30 lidí
Autorem receptu je tomas

Všechny obrázky:

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS