ekucharka.cz > Recepty > Telecí salát s marinádou

Telecí salát s marinádou

Ingredience (na 4 porce):

  • 600 g telecí hlavy
  • 1 svazek polévkové zeleniny
  • 1 bobkový list
  • 8 zrnek pepře
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička masoxu

MARINÁDA:

  • 1 natvrdo vařené vejce
  • 1 cibule
  • 2 rajčata
  • 1 sladkokyselá okurka
  • 2 lžíce sekané petrželky
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce octa
  • špetka soli
  • cukru a pepře

Tento recept zatím nikdo nenafotil. Buď první.

nahrát obrázek

Postup přípravy (50 min):

  1. Telecí hlavu vložíme do hrnce a zalijeme studenou vodou. Opranou a očištěnou zeleninu nakrájíme na větší kousky a spolu s kořením přidáme do polévky. Přivedeme k varu. Pod poklicí vaříme tak dlouho, až maso půjde snadno od kosti.
  2. Maso vykostíme, nakrájíme na plátky, zalijeme vývarem a necháme vychladnout.
  3. Vejce a cibuli oloupeme,rajčata omyjeme. Přísady a sladkokyselé okurky nakrájíme na kostičky. Přidáme petrželku. Do 4 lžic vody přidáme olej, ocet a koření, promícháme, ochutíme a maso zalijeme.
  4. Vhodná příloha: černý chléb s máslem nebo pečené brambory.
hodnotilo 0 lidí
Autorem receptu je Neznámý

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS