ekucharka.cz > Recepty > Telecí žgvacet

Telecí žgvacet

Ingredience (na 4 porce):

  • 600 g telecího plecka bez kostí
  • 200 g cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 1/2 dl oleje
  • 200 g rajčat
  • 1 lžíce mouky
  • celerová nať
  • 1 1/2 dl bílého vína
  • 1 špetka majoránky
  • 1 špetka bazalky
  • sůl a pepř

Tento recept zatím nikdo nenafotil. Buď první.

nahrát obrázek

Postup přípravy (1 hod):

  1. Maso nakrájíme na kostky a osmahneme na oleji. Přisypeme drobně nakrájenou cibuli, osmahneme a pak přidáme spařená, oloupaná a nakrájená rajčata, nasekaný česnek, nasekanou celerovou nať, majoránku, bazalku, sůl a pepř. Podlijeme vodou a zvolna dusíme za občasného podlévání. Když je maso měkké, necháme vysmahnout všechnu tekutinu, zaprášíme moukou, promícháme, přilijeme víno a tolik vody, aby maso bylo potopené. Na mírném ohni chvíli povaříme a podáváme s těstovinami.
5 z 5, hodnotilo 21 lidí
Autorem receptu je tomas

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS