ekucharka.cz > Recepty > Těstovinová polévka po Bavorsku

Těstovinová polévka po Bavorsku

Ingredience (na 4 porce):

  • 1 pórek
  • 100 g celeru
  • 200 g mrkve
  • 4 cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 1 svazek petrželky
  • 1/2 lžičky tymiánu
  • 1/2 bobkového listu
  • 1/2 lžičky soli
  • trochu masového extraktu

NA SELSKÉ FLEKY:

  • 100 g hrubé mouky
  • 1 vejce1 lžíce oleje
  • špetka soli

Tento recept zatím nikdo nenafotil. Buď první.

nahrát obrázek

Postup přípravy :

  1. Zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme na malé kostičky, cibuli i se slupkou zahřejeme na oleji, přidáme zeleninu a opékáme, dokud nezezlátne. Přidáme neloupaný česnek, dále petrželku, koření, sůl a 3/4 l vody.Uvařený vývar procedíme a dochutíme masovým extraktem. Mouku smícháme s vejcem, olejem a solí. Vypracujeme hladké těsto,zformujeme kouli, potřeme ji trochou oleje a necháme 3O minut odpočinout.
  2. Na pomoučeném vále vyválíme tenkou placku, nakrájíme velké fleky nebo kosočtverce, necháme je proschnout, mouku oklepeme. Selské fleky uvaříme v osolené vodě, propláchneme je v sítu, dáme na talíř, přelijeme horkým vývarem a posypeme nasekanou petrželkou.
  • 2.7/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
2.7 z 5, hodnotilo 6 lidí
Autorem receptu je Neznámý

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS