ekucharka.cz > Recepty > Thajské hovězí na zelenině

Thajské hovězí na zelenině

Ingredience (na 4 porce):

  • 400 g hovězího masa
  • 5 lžic sójové omáčky
  • 15 g sušené asijské houby (mu-err)
  • 6 jarních cibulek
  • 1 mrkev
  • 100 g žampionů
  • 100 g zelených fazolí
  • 100 g cukrového hrášku
  • 100 g malých kukuřiček
  • 2 stroužky česneku
  • kousek zázvoru (30 g)
  • 2 sušené chilli papričky
  • 6 lžic oleje
  • 2 lžíce sherry
  • 50 ml vývaru
  • sůl
  • pepř

Postup přípravy (40 min):

  1. Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na tenké nudličky a ty rozpůlíme. Promícháme se sójovou omáčkou a necháme asi 30 min. marinovat.
  2. Houbu přelijeme vařící vodou a necháme máčet asi 10 min., pak necháme okapat a nakrájíme na malé kousky. Zeleninu očistíme. Cibulí nakrájíme na kolečka a mrkev na kostky. Žampiony rozpůlíme. Fazole asi 1 minutu blanšírujeme. Česnek oloupeme, nasekáme. Zázvor oloupeme a rozdrtíme. Chilli papričky rozmačkáme.
  3. Maso ve 2 lžících oleje opečeme po obou stranách a vyjmeme. Papričky, česnek a zázvor osmahneme ve 4 lžících oleje, přidáme hrášek a kukuřičky a za stálého míchání dusíme dopoloměkka.
  4. Přimícháme maso. Přilijeme zbylou marinádu, sherry a vývar. Krátce povaříme. Opepříme a osolíme.
hodnotilo 0 lidí
Autorem receptu je samuraj

Všechny obrázky:

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS