ekucharka.cz > Recepty > Treska se smetanovou omáčkou

Treska se smetanovou omáčkou

Ingredience (na 4 porce):

  • filety zmrazené tresky
  • smetana ke šlehání
  • sůl
  • hladká mouka
  • cherry rajčátka
  • olej
  • máslo
  • voda
  • brambory
  • kari koření
  • grilovací koření
  • bílý pepř
  • koření na ryby

Tento recept zatím nikdo nenafotil. Buď první.

nahrát obrázek

Postup přípravy (40 min):

  1. Na pánev si dáme kousek másla a trošku oleje. Necháme máslo rozpustit a poklademe jej tenkými plátky cherry rajčátek a filety. Filety necháme dostatečně usmažit pod poklicí - tedy spíš vydusit.
  2. Do melého kastrůlku si dáme olej a necháme ho rozpálit. Olej zasypeme 2 lžícemi hladké mouky a důkladně rozmícháme. Zalijeme vodou a ještě mícháme. Zalijeme smetanou a důkladně rozmícháme, aby se nám neudělaly pucky. Omáčku ochutíme solí, kari kořením a grilovacím kořením. Můžeme eventuálně přidat i koření ne rybu a pepř - jen bílý. Necháme ji zhoustnout a mezitím si uvaříme brambory.
  3. Na talíř pak dáme uvařené brambory, vedle filet, který posypeme vydušenými rajčátky a přelijeme omáčkou.
  • 4.6/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4.6 z 5, hodnotilo 9 lidí
Autorem receptu je Neznámý

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS