ekucharka.cz > Recepty > Třešňový koláč

Třešňový koláč

Ingredience (na 8 porcí):

  • 250 g hladké mouky
  • 125 g másla nebo rostlinného tuku
  • 80 g cukru
  • kůra z půlky citrónu
  • 0,12 l mléka (ne více)
  • 1 kg třešní
  • skořicový cukr
  • 4 lžíce strouhanky
  • 4 lžíce mandlí

Postup přípravy (1 hod 20 min):

  1. Změklé máslo (ale ne zahřáté, těsto by bylo tuhé), citrónovou kůru a studené mléko vmícháme do mouky, ale nehněteme. Těsto necháme v chladu asi 20 minut odpočinout.
  2. Pak je rozválíme jen s malým množstvím mouky na posypání valu a dáme do vymazané formy s okrajem. Třešně omyjeme, odpeckujeme a poklademe na těsto. Skořicový cukr promícháme se strouhankou, s nastrouhanými mandlemi a nasypeme na třešně. Koláč pečeme při střední teplotě trouby 35-40 minut.
  • 4.2/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4.2 z 5, hodnotilo 26 lidí
Autorem receptu je judita

Všechny obrázky:

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS