ekucharka.cz > Recepty > Ukrajinský boršč

Ukrajinský boršč

Ingredience (na 10 porcí):

  • 400-500 g hovězího masa
  • sůl
  • lžíce másla
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 0,5 petržele
  • 250 g zelí
  • 4 brambory
  • 1 bobkový list
  • 6 zrnek pepře
  • 200 g sterilované červené řepy
  • 3 rajčata nebo 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžíce octa
  • 4 stroužky česneku
  • petrželka
  • 4 lžíce kysané smetany

Postup přípravy :

  1. Hovězí maso omyjeme, vložíme do studené osolené vody, uvedeme do varu a na mírném ohni va?íme doměkka. Do jiné nádoby si dáme vařit na kostičky nakrájené brambory. Na rozehřátém másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, vmícháme na nudličky nakrájenou mrkev a petržel, zalijeme vývarem z masa, přidáme zelí, bobkový list, pepř a vaříme, až je zelenina měkká. Před koncem vaření přidáme sterilovanou červenou řepu, na plátky nakrájená oloupaná rajčata, ocet, česnek utřený se solí, na kousky nakrájené uvařené maso a na kolečka nakrájenou klobásu nebo pikantní párek. Vše povaříme a úplně nakonec přidáme uvařené na kostičky nakrájené brambory a chvilku povaříme. Na talířích boršč posypeme posekanou petrželkou a přidáme lžíci zakysané smetany.
  2. Pokud připravujeme boršč s rajčatovým protlakem, přidáváme ho ihned na začátku vaření. Místo čerstvého zelí můžeme použít i sterilované a naopak červenou řepu můžeme použít čerstvou, ale musíme ji v tom případě vařit se zeleninou. Brambory nedáváme vařit společně se sterilováným zelím, jsou tvrdé a špatně se uvaří.
  • 4.4/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4.4 z 5, hodnotilo 97 lidí
Autorem receptu je Šimako

Všechny obrázky:

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS