Vajíčka zvážíme (vážíme i se skořápkou). Cukru navážíme tolik, kolik váží vajíčka 2 lžíce hrubé mouky dovážíme hladkou moukou do váhy vajíček a smícháme s 1/2 lžičkou kypřicího prášku.
Vajíčka šleháme asi 20 minut. Během šlehání přisypáváme cukr + pomalu přilíváme 3 lžíce vody. Po vyšlehání vmícháme mouku promíchanou s kypřicím práškem (ručně).
Dáme na vysypaný plech a stěrkou rozprostřeme.
Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme asi 20 minut do růžova na střední stupeň (160 - 180 stupňů). Záleží na typu trouby
Po upečení a vychladnutí můžeme buchtu rozkrojit a natřít marmeládou, nebo použít například citronovou polevu. Nebo ještě před pečením na ni naskládáme kousky ovoce (bublanina), popřípadě se dá upéct v bábovkové formě, kde nalijeme půlku těsta a do druhé půlky vmícháme kakao, abychom ji měli dvoubarevnou.