ekucharka.cz > Recepty > Vánoční bramborový salát

Vánoční bramborový salát

Ingredience (na 4 porce):

  • 1 kg brambor
  • 120 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel a celer)
  • 60 g sterilovaného hrášku
  • 2 sladkokyselé okurky
  • 3 vejce
  • 150 g měkkého salámu
  • 120 g majonézy
  • 1 větši cibule
  • 2 pórky
  • 2 lžíce nasekané cibulové natě
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 2 kapie
  • 1 dl smetany na šleháni
  • mletý pepř a sůl

Tento recept zatím nikdo nenafotil. Buď první.

nahrát obrázek

Postup přípravy (45 min):

  1. Brambory uvaříme doměkka ve slupce obvyklým způsobem, necháme vychladnout a oloupeme. Potom rozkrájíme na kostičky asi 5 mm veliké nebo nastrouháme na hrubém struhadle. Vejce uvaříme natvrdo, nakrájíme na kostičky nebo na hranolky. Uzeninu oloupeme a pokrájíme na nudličky nebo na kostičky. Okurky podélně rozkrojíme na čtvrtiny a pokrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky nebo rozkrojíme na čtvrtiny, potom nakrájíme na silnější plátky a rozebereme na kousky. Pórek nakrájíme i s tužší zelenou částí na tenká kolečka. Sterilovaný hrášek propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Očištěnou a uvařenou kořenovou zeleninu pokrájíme na kostičky nebo nastrouháme na hrubém struhadle. Kapii rozkrojíme, odstraníme semínka a nakrájíme na nudličky. Všechny uvedené ingredience zlehka promícháme, přidáme majonézu, kterou jsme promíchali se smetanou a hořčicí a dochutíme solí a pepřem. Hotový salát umístíme do mísy a přikryjeme, aby neoschl. Potom necháme v chladu odpočinout nejméně 2 hodiny. Podáváme ozdobené cibulovou natí.
  • 3.5/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
3.5 z 5, hodnotilo 35 lidí
Autorem receptu je tomas

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2018 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS