ekucharka.cz > Recepty > Vánoční rybí polévka 2

Vánoční rybí polévka 2

Ingredience (na 6 porcí):

  • 1-2 hlavy
  • 1 ocasní porce z kapra
  • 1 malá cibule
  • 2 lžíce másla
  • 3 lžíce kořenové zeleniny
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2-3 žemle
  • vnitřnosti z ryby
  • petrželka
  • bobkový list
  • muškátový květ
  • sůl
  • olej na osmahnutí

Tento recept zatím nikdo nenafotil. Buď první.

nahrát obrázek

Postup přípravy :

  1. Z hlav vyjmeme žábry, odstraníme oči, hlavy vymyjeme a společně s ocasní porcí dáme vařit do osolené vody s bobkovým listem a nakrájenou cibulí. V druhém hrnci na rozehřátém másle osmahneme nadrobno nastrouhanou mrkev, petržel i celer.
  2. Mezitím vyjmeme uvařené hlavy a ocasní porci, vývar procedíme a vlijeme do kastrolu se zeleninou. Z vnitřností opatrně odstraníme žluč a střeva, opereme pod tekoucí vodou a nakrájíme na kousky a přidáme do kastrolu s vývarem.
  3. Maso z hlavy a ocasu mezitím vychladlo. Dobře je obereme a dáme pozor na kosti. Obrané maso dáme do vařící polévky. Zavaříme na másle udělanou světlou jiškou. Nakonec ochutíme petrželkou, muškátovým květem a dosolíme.
  4. Přílohy: osmahnuté kostičky žemle
5 z 5, hodnotilo 1 lidí
Autorem receptu je Šimako

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS