ekucharka.cz > Recepty > Velikonoční kotouč z telecího masa

Velikonoční kotouč z telecího masa

Ingredience (na 4 porce):

  • 1 kg telecí plece
  • 100 g slaniny
  • 100 g šunky
  • 2 až 3 vejce
  • 3 sterilované okurky nebo 3 lžíce sterilovaného hrášku
  • 80 g másla
  • 1 lžička hladké mouky
  • 1 lžička másla na zahuštění
  • sůl

Tento recept zatím nikdo nenafotil. Buď první.

nahrát obrázek

Postup přípravy :

  1. Telecí plec prokrojíme na plát, naklepeme, osolíme, postupně poklademe tenkými plátky slaniny, plátky šunky, míchanými vejci a plátky sterilovaných okurek nebo posypeme sterilovaným hráškem.
  2. Navrch můžeme dát plátky uzeného masa, jazyka nebo jemného salámu. Plát masa zavineme, převážeme, vložíme na rozehřáté máslo a ze všech stran opečeme.
  3. Pak mírně podlijeme a upečeme v troubě doměkka za častého přelévání vypečenou šťávou a mírného podlévání horkou vodou.
  4. Měkký kotouč zbavíme nitě a nakrájíme na šikmé řezy.
  5. Šťávu zahustíme kuličkou z hladké mouky a másla a povaříme.
  6. Jednotlivé porce obkládáme vařenou nebo dušenou zeleninou a podáváme s opečenými brambory.
5 z 5, hodnotilo 4 lidí
Autorem receptu je Neznámý

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS