ekucharka.cz > Recepty > Vepřová kotleta na Tokajský způsob

Vepřová kotleta na Tokajský způsob

Ingredience (na 4 porce):

  • 600g vepřové kotlety
  • 15g soli
  • 50g mouky
  • 0,8 dl oleje
  • 100g mrkve
  • 100g petržele (kořen)
  • 50g cibule
  • 5g česneku
  • 2g celého pepře
  • 1g tymiánu
  • 2 ks bobkového listu
  • 30g rajčatového protlaku
  • 6 dl vývaru z kostí
  • 2 dl tokajského vína
  • 250g hroznového vína

Tento recept zatím nikdo nenafotil. Buď první.

nahrát obrázek

Postup přípravy :

  1. Kotlety lehce naklepat. Osolit, z obou stran obalit v mouce a v troše horkého oleje opéci maso tak, až dostane barvu.
  2. Vyjmout z pánve a přendat do hrnce. Ve zbytku oleje orestovat na plátky pokrájenou zeleninu, ochutit celým pepřem, tymiánem a bobkovým listem a přimíchat trochu rajčatového protlaku. Míchat ještě další 1-2 minuty, pak zaprášit moukou a dobře promíchat.
  3. Přilít vývar z kostí, osolit a při mírné teplotě dusit pod pokličkou 30-40 minut.
  4. Přelít přes sítko na plátky masa. Přilít tokajské víno a přidat oloupané a vypeckované hrozny. Pod pokličkou dusit, až je maso měkké.
  5. Kotlety vyjmout, položit na talíř, zalít tokajskou omáčkou. Jako přílohu servírovat vařené brambory ozdobené petrželkou.
  • 4.8/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4.8 z 5, hodnotilo 4 lidí
Autorem receptu je judita

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS