Vepřová pečeně s omáčkou Robert


Ingredience

Omáčka Robert:


Postup přípravy

  1. Celý kus masa opečeme na oleji ze všech stran, potom k masu přidáme drobně pokrájenou cibuli, kterou necháme zrůžovět a vše podlijeme bílým vínem a vývarem. Přidáme bobkový list, pepř, tymián, sůl a necháme asi hodinu mírně dusit. Kdyby se voda vyvařovala příliš rychle, přilejeme další. Když je maso měkké, smícháme máslo s moukou a zavaříme je do šťávy. Před podáváním zamícháme do omáčky ještě hořčici.
  2. Recept na omáčku Robert je vpravdě pohádkový. Už v sedmnáctém století se o omáčce "sauce Robert" zmiňuje Charles Perrault, autor mnoha francouzských pohádek.
  3. Příloha: bílá veka a vařený květák


Vytištěno ze serveru ekucharka.cz