ekucharka.cz > Recepty > Vepřová pečeně s paprikou

Vepřová pečeně s paprikou

Ingredience :

  • 500 g vepřové pečeně bez kostí (karé, kýta)
  • 1 cibule
  • 1 zelená paprika
  • 1 červená
  • paprika
  • olej na smažení

Marináda:

  • 1 bílek
  • 3 lžíce bramborové škrobové moučky
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce vodky

Omáčka:

  • 1 lžíce bramborové škrobové moučky
  • 2 lžičky moučkového cukru
  • špetka soli
  • 3 lžíce vody

Postup přípravy :

  1. Vepřové maso opláchneme, osušíme, zbytečný tuk odřízneme, pokrájíme na plátky o síle 1,5 cm a pak podél na kousky dlouhé 3 až 4 cm. Spojíme a pečlivě promícháme všechny ingredience marinády. Zalejeme jí maso, zamícháme a na 30 minut odložíme. Cibuli oloupáme a nakrájíme na kostičky. papriky umyjeme, odstraníme jadérka a nakrájíme na čtverečky veliké jako kousky masa. Spojíme a pečlivě pomícháme všechny ingredience omáčky.
  2. Marinované kousky osoleného masa smažíme 3 minuty za stálého míchání na rozpáleném oleji. Vyjmeme, necháme nad pánví okapat. Na tuku, na němž se smažilo maso, smažíme za stálého míchání 1 minutu cibuli a papriky. Vyjmeme a necháme okapat. Na pánvi ponecháme asi 1/2 lžíce oleje. Přidáme osmažené papriky a cibuli, přilejeme omáčku a za stálého míchání vaříme, až omáčka zhoustne. Přidáme maso, pečlivě promícháme a 1 minutu a 30 vteřin ponecháme ještě na plotně. Podáváme horké.
hodnotilo 0 lidí
Autorem receptu je minimax

Všechny obrázky:

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS