ekucharka.cz > Recepty > Vepřové Chop Suey

Vepřové Chop Suey

Ingredience :

  • 300 g vepřového masa bez kostí (karé nebo kýta)
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru nebo malý kousek čerstvého
  • 2 naťové cibulky
  • 1 zelená paprika
  • 2 mrkve
  • 3 rajčata
  • 50 g fazolových lusků
  • 200 g květáku
  • 2 lžíce bramborové škrobové moučky
  • 1 lžíce sójové
  • omáčky
  • 1 lžíce bílého vína
  • 1 lžíce moučkového cukru
  • 5 lžic čistého masového vývaru
  • olej na smažení

Postup přípravy :

  1. Naťové cibulky oloupáme, opláchneme a nakrájíme na plátky. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na tenké plátky. Papriku omyjeme, odstraníme jadérka a nakrájíme na proužky. Květák omyjeme a rozdělíme na menší růžičky. Fazolové lusky omyjeme a nakrájíme na 2,5 cm dlouhé kousky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Zázvor oloupáme a usekáme nadrobno.
  2. Cibuli, papriku, mrkev, fazolové lusky a květák ponoříme na několik minut do horké vody. Vyndáme a necháme okapat. Maso nakrájíme na tenké proužky. Promícháme se sójovou omáčkou, vínem a bramborovou moučkou. Necháme 5 minut odstát. Proužky masa smažíme za stálého míchání na rozpáleném oleji 2,5 minuty. Necháme nad pánví okapat a odložíme.
  3. Na vroucí olej nasypeme cibulky a zázvor. Smažíme za stálého míchání 1 minutu. Přidáme ostatní zeleninu, cukr, sůl a pečlivě promícháme. Za stálého míchání smažíme další minutu. Přidáme maso, podlejeme vývarem a necháme ještě 1 minutu na plotně.
  4. Podáváme přímo z plotny na hluboké misce.
hodnotilo 0 lidí
Autorem receptu je minimax

Všechny obrázky:

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS