ekucharka.cz > Recepty > Vepřový bůček s kostí na roštu

Vepřový bůček s kostí na roštu

Ingredience :

  • 750 g vepřového bůčku s kostí
  • olej na smažení

Marináda:

  • 1/2 lžičky mletého zázvoru nebo malý kousek čerstvého
  • 2 stroužky česneku
  • 3 lžíce medu
  • 2 lžíce vodky
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 3 lžíce vinného octa
  • 1 lžička tabaska
  • 1 lžíce bramborové škrobové moučky

Postup přípravy :

  1. Bůček rozdělíme na jednotlivé kousky tak, že ostrým nožem přesekáme šlachy mezi klouby. Rozsekáme širokým ostrým nožem na kousky o délce 6 až 8 cm. Zázvor a česnek oloupáme a rozetřeme, spojíme se sójovou omáčkou, bramborovou moučkou, vodkou, octem, tabascem a medem, pečlivě promícháme. Polovinu marinády nalejeme na bůček a na 45 minut odložíme.
  2. Marinovaný bůček osmažíme na rozpáleném oleji po obou stranách vždy po 5 minutách. Osmažené maso položíme na gril. Pečeme do zhědnutí. Při grilování potíráme často zbytkem marinády. Také je můžeme položit v jedné vrstvě do trouby rozehřáté na 220 °C a 7 až 10 minut opékat. V polovině doby pečení podlejeme zbytkem marinády.
hodnotilo 0 lidí
Autorem receptu je minimax

Všechny obrázky:

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS