ekucharka.cz > Recepty > Vídeňská kynutá bábovka

Vídeňská kynutá bábovka

Ingredience (na 8 porcí):

  • 500 g polohrubé mouky
  • 1 kostička droždí (42 g)
  • 1/8 másla (Hery)
  • 200 g pískového cukru
  • 1 celé vejce a 2 žloutky
  • 2 dl vlažného mléka
  • 1 lžíce rumu
  • strouhaná citrónová kůra
  • 2 lžíce mandlových lupínků
  • 2 lžíce rozinek
  • špetka soli
  • strouhanka

Postup přípravy (2 hod):

  1. Droždí rozdrobíme do vlažného mléka, přidáme lžíci mouky a lžíci cukru, promícháme a necháme vykynout.
  2. Změklé máslo, cukr, rum a strouhanou kůru třeme, postupně přidáváme vejce a žloutky a každé důkladně zašleháme. Přidáme kvásek spolu s rozinkami a mandlemi a postupně vmícháme mouku.
  3. Velkou bábovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Dno můžeme navíc posypat nasekanými mandlemi. Těsto necháme asi 30 minut kynout, pak ho znovu propracujeme a vložíme do formy. Znovu necháme vykynout, až je bábovková forma plná.
  4. Vložíme do mírně vyhřáté trouby a pečeme hodinu při střední teplotě, špejlí průběžně kontrolujeme propečení. Upečenou bábovku necháme chvíli ve formě vychladnout, pak ji vyklopíme a pocukrujeme.
  • 4.7/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4.7 z 5, hodnotilo 19 lidí
Autorem receptu je judita

Všechny obrázky:

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2018 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS