ekucharka.cz > Recepty > Voňavý králíček

Voňavý králíček

Ingredience (na 2 porce):

  • 2 vykostěná králičí stehna
  • 1 malá cibule
  • 2 PL dijonské hořčice
  • přiměřený kousek libového uzeného bůčku
  • 2 snítky rozmarýny
  • 2 PL oleje
  • sůl
  • čerstvě mletá směs pepřů různých barev

Tento recept zatím nikdo nenafotil. Buď první.

nahrát obrázek

Postup přípravy (1 hod):

  1. Vykostěná králičí stehýnka opatláme olejem, dijonskou hořčicí, osolíme, opepříme, do každého zamotáme rozmarýnku a na půlkroužky nakrájenou cibuli. Vložíme do vhodné misky, přikryjeme a necháme v lednici do druhého dne odležet.
  2. Druhý den vše vložíme nejlépe do malého pekáčku z varného skla, nepatrně podlejeme a dáme přikryté péct. Když je králík poloměkký, přidáme na malé špalíčky nakrájený uzený bůček, vyjmeme rozmarýnku a dáme zpět do trouby. Chvílemi kontrolujeme, podle potřeby podléváme troškou vařící vody a seškrabáváme do šťávičky výpečky ze stěn pekáčku. Když je vše měkké, odklopíme a dále znovu do trouby, aby se udělala na mase kůrčička.
  3. Králičí stehýnka a špalíčky bůčku naaranžujeme na talíře, naposledy do šťávičky seškrábneme výpečky, zredukujeme na hustý sosík, kterým přelejeme porce.
hodnotilo 0 lidí
Autorem receptu je samuraj

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS