ekucharka.cz > Recepty > Zadělávané telecí se zeleninou

Zadělávané telecí se zeleninou

Ingredience :

  • 500g telecího masa (koleno, plec, bok) bez kosti
  • cibule
  • 80 g másla
  • 1 malý květák
  • 2 mladé celery
  • 100 g žampionů
  • 1 citron
  • 2 dl smetany
  • 50 g hladké mouky
  • sůl
  • mletý pepř
  • muškátový květ
  • 1 žloutek

Tento recept zatím nikdo nenafotil. Buď první.

nahrát obrázek

Postup přípravy :

  1. Telecí maso nakrájíme na stejnoměrné kousky osolíme, opepříme a na části másla osmahneme tak, aby zůstalo světlé. podlijeme vodou a dusíme, až je maso měkké.
  2. Potom přidáme růžičky květáku, žampiony nakrájené na čtvrtky a na plátky nakrájený celer. Znovu podlijeme vodou a dusíme doměkka.
  3. Na zbývající části másla lehce osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme mouku a po krátkém osmahnutí zalijeme šťávou z telecího masa a zeleniny.
  4. Zásmažku dobře rozmícháme a po provaření omáčku zjemníme smetanou. Ochutíme ji citronovou šťávou, muškátovým květem a přecedíme přes jemné sítko na dušené maso se zeleninou.
  5. Před podáváním vše necháme společně přejít varem, potom část omáčky odebereme, zašleháme do ní žloutek a opět ji vmícháme zpět do masa a zeleniny.
  6. Dále již nevaříme, aby se žloutek v omáčce nesrazil Podáváme s jemným knedlíkem, dušenou rýží apod.
  7. Čerpáno z kuchařky Pokrmy všední i sváteční, 1983.
5 z 5, hodnotilo 1 lidí
Autorem receptu je feynman2nd

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS