ekucharka.cz > Recepty > Zaječí hřbet na smetaně

Zaječí hřbet na smetaně

Ingredience (na 4 porce):

  • 1 zaječí hřbet
  • 50 g slaniny
  • koření divočina (nebo mletý pepř
  • drcený jalovec a nové koření)
  • olej
  • 1 lžíce másla
  • 4 lžíce zmazené kořenové zeleniny
  • 1 cibule
  • sůl
  • sklenka vína
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 citron
  • kelímek zakysané smetany

Postup přípravy (2 hod):

  1. Zaječí hřbet (můžeme přidat i zadní běhy) prošpikujeme klínky slaniny,osolíme ho a posypeme kořením divočina. Olej a máslo rozehřejeme, osmahneme na něm kořenovou zeleninu a jemně nakrájenou cibuli, přidáme zajíce a opečeme ho po všech stranách. Podlijeme vínem a horkou vodou a v troubě dusíme za občasného obrácení, přelití vypečenou šťávou a podlití doměkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme moukou, ochutíme strouhanou citronovou kůrou, citronovou šťávou, zředíme vodou(nebo vývarem z masoxu) a za stálého míchání vyléváme do kanálu, pardon přivedeme k varu. Povaříme, zeleninu rozmixujeme, vlijeme smetanu a znovu povaříme. Naporcované maso přelijeme omáčkou a podáváme s knedlíky.
  • 4.6/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4.6 z 5, hodnotilo 43 lidí
Autorem receptu je tomas

Všechny obrázky:

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS