ekucharka.cz > Recepty > Zapečená telecí filátka s lanýži

Zapečená telecí filátka s lanýži

Ingredience (na 4 porce):

  • 600 g telecí kýty
  • 120 g lanýžů
  • 60 g másla
  • 160 g tvrdého sýra (edidam, gouda)
  • 40 g hladké mouky
  • 1 dl bílého vína
  • sůl
  • mletý pepř

Tento recept zatím nikdo nenafotil. Buď první.

nahrát obrázek

Postup přípravy (30 min):

  1. Připravíme si telecí filátka, lehce je po obou stranách naklepeme, osolíme, obalíme v mouce a opečeme na másle do zlatová. Zalijeme vínem a stejným množstvím vody a dusíme asi 5 minut. Pak maso vyjmeme a naskládáme do zapékací nádoby. Do omáčky přidáme pepř a tence pokrájené lanýže, chvíli je podusíme a pak omáčku s lanýži přelijeme přes filátka. Nahoru nakrájíme nebo hrubě nastrouháme sýr a zapékací nádobu vložíme do předehřáté trouby a zapékáme při 220 °C, až se sýr rozteče. Podáváme s brambory a salátem nebo se zeleninou.
  • 4.4/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4.4 z 5, hodnotilo 27 lidí
Autorem receptu je tomas

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS