ekucharka.cz > Recepty > Zapékané kysané zelí s masem a rýží

Zapékané kysané zelí s masem a rýží

Ingredience (na 5 porcí):

  • 250 g vepřového masa na guláš
  • 3 pikantní klobásy
  • 2 balíčky kysaného zelí
  • 2 hrníčky rýže
  • 1 kysaná smetana
  • 2 žloutky
  • pepř,sůl.sladká mletá paprika
  • olej nebo sádlo
  • 5 polévkových lžic hořčice
  • 2-3 středně velké cibule
  • 2-3 stroučky česneku
  • 2-3 bobkové listy

Tento recept zatím nikdo nenafotil. Buď první.

nahrát obrázek

Postup přípravy (1 hod 15 min):

  1. Maso a 1 klobásu nakrájíme na menší kousky. Na rozpáleném tuku osmahneme cibuli a přidáme nakrájené maso s klobásou, osolíme, opepříme, dobarvíme paprikou, ochutíme česnekem, přidáme proprané zelí, bobkový list a dusíme do poloměkka. Rýži propereme a povaříme do poloměkka.
  2. Troubu předhřejeme na 200 st.Nakrájíme zbylé 2 klobásy na kolečka.
  3. Na omaštěný pekáč ukládáme do vrstev zelí s masem,rýži a pokládáme kolečka klobásy. Vložíme do trouby a pečeme 15 minut.
  4. Kysanou smetanu, hořčici a 2 žloutky smícháme a zalijeme pekáč, necháme dopéct dalších 10 minut.
  • 3.7/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
3.7 z 5, hodnotilo 25 lidí
Autorem receptu je Nasťa

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS