ekucharka.cz > Recepty > Zapékané řízky v rajčatové omáčce

Zapékané řízky v rajčatové omáčce

Ingredience (na 4 porce):

  • 250 g rajčat
  • 2 stroužky česneku
  • 2 snítky bazalky
  • 4-6 lžic olivového oleje
  • sůl
  • černý pepř
  • 4 telecí nebo vepřové řízky (po 125 g)
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 2 žloutky
  • 4 lžíce strouhanky
  • 250 g tagliatelle (či jiných těstovin)
  • 400 g cukety
  • 50g parmazánu
  • 1 lžičku citrónové šťávy
  • citron a lístky bazalky na ozdobení

Tento recept zatím nikdo nenafotil. Buď první.

nahrát obrázek

Postup přípravy (50 min):

  1. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kousky. Česnek oloupeme, bazalku opereme a obojí nasekáme. Polovinu česneku pak orestujeme v 1 lžíci rozpáleného oleje. Přidáme rajčata. Ochutíme solí, pepřem i bazalkou a při mírné teplotě přibližně 10 minut podusíme.
  2. Plátky masa opláchneme, osušíme a naklepeme. Osolíme je, opepříme a postupně obalíme v mouce, rozkvedlaných žloutcích a nakonec ve strouhance.
  3. Těstoviny vaříme v osolené vodě 8-10 minut (nebo podle návodu na obalu).
  4. Cuketu nakrájíme na plátky a se zbylým česnekem za občasného obracení 4 minuty opékáme na 1-2 lžících rozehřátého oleje. Osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme další 2-3 lžíce oleje, vložíme řízky a smažíme z každé strany dozlatova. Maso přelijeme omáčkou a posypeme parmazá-nem. Vše vložíme do předehřáté trouby a při vyšší teplotě 3-5 minut zapékáme. Hotové řízky pokapeme citrónovou šťávou. Těstoviny slijeme a podáváme s masem a cuketami. Ozdobíme citronem a bazalkou.
  • 4.9/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4.9 z 5, hodnotilo 24 lidí
Autorem receptu je tomas

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS