ekucharka.cz > Recepty > Ženevský hruškový koláč

Ženevský hruškový koláč

Ingredience (na 8 porcí):

  • 300 g lístkového nebo křehkého těsta
  • 20 g mouky
  • 30 g cukru
  • trochu skořice
  • 8 kompotovaných hrušek
  • 100 g kandovaného ovoce
  • 100 g rozinek
  • 0,1 l bílého vína
  • 0,25 l oleje
  • 40 g hnědého cukru
  • 0,1 l smetany

Tento recept zatím nikdo nenafotil. Buď první.

nahrát obrázek

Postup přípravy (55 min):

  1. Kulatou formu o průměru 24 cm vymažeme máslem a vysypeme moukou. Těsto rozválíme a vložíme do formy. Dno propícháme vidličkou a posypeme směsí mouky, cukru a skořice.
  2. Oloupané, na jemné plátky nakrájené hrušky, nadrobno nakrájené kandované ovoce, rozinky a olej smícháme a navršíme na těsto. Svlažíme trochou bílého vína, přelijeme smetanou a posypeme cukrem. Pečeme při 220 °C 30-35 minut.
  • 4.9/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4.9 z 5, hodnotilo 21 lidí
Autorem receptu je judita

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS