Cizrna na kari
- Přidat foto
-
Reklama
Luštěniny by neměly chybět alespoň jednou týdně ve vašem jídelníčku. A pokud máte problém s čočkou a fazolemi, cizrna to jistí :) Vyzkoušejte tento recept. Je výborný a chuť je jemná.
Reklama
Ingredience
-
- nebo
Postup přípravy
1.
Pórek a cuketu nakrájíme na tenká kolečka. Cuketu ještě na menší kousky, posolíme a necháme chvíli vypotit. Trochu pórku dáme stranou na ozdobu.
2.
Mezitím si rozpálíme olivový olej ve větší pánvi a přidáme pórek, který necháme asi 5 minut smažit.
3.
Scedíme si a opláchneme cizrnu. Necháme okapat.
4.
K pórku přidáme cuketu a necháme dalších 5minut smažit za občasného míchání, dokud trochu nezměknout. Kdo má rád grilovanou cuketu, klidně počkejte, než bude cuketa trochu nahnědlá.
5.
Přidáme cizrnu, osolíme, opepříme a přidáme veškeré koření.
6.
Prolisujeme stroužky česneku a přidáme zázvor.
7.
Promícháme, a nakonec přidáme kokosové mléko. Já mám radši, když je omáčky trochu více, takže jsem přidala ještě 1/4 hrnečku vody.
8.
Na mírném plameni povaříme asi 10 minut, aby se všechny suroviny krásně provoněly.
9.
Podáváme s rýží a posypané čerstvým pórkem.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 30 min celkem |
Množství: | 3 × porce |
Autor: | Liška |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 26 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
631.70 kcal |
Protein |
15.60 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
91.71 g
10.55 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
19.53 g
14.59 g
|
Reklama
Reklama