Poutine
- Přidat foto
-
Reklama
Pokud jste někdy navštívili Kanadu, spíš dříve než později jste jistě narazili na místní klasickou dobrotu zvanou poutine. Nebo jste o ní slyšeli a chcete ji vyzkoušet? Výborný nápad. Poutine je jednoduchá, rychlá pochoutka. Skládá se ze tří složek - hranolek, slavné gravy a sýra.
Hranolky si můžeme samozřejmě koupit předsmažené, ale ty domácí mají příjemnější a intenzivnější chuť. A že jste o gravy sice už slyšeli, ale přesně nevíte, o co se jedná? Nenechte se mýlit, dobře ji znáte. Je to omáčka známá ze školních jídelen jako UHO - univerzální hnědá omáčka - neboli zahuštěný hovězí vývar.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Hranolky: Brambory oškrábeme, nakrájíme na hranolky a pečlivě osušíme papírovým ručníkem.
2.
Smažíme na pánvi nebo ve fritovacím hrnci dozlatova.
3.
Můžeme je také osolit, pokapat olejem a upéct v troubě na plechu vyloženém pečicím papírem.
4.
Gravy: Z másla a mouky si připravíme tmavší jíšku.
5.
Jíšku zalijeme hovězím vývarem a mícháme do zhoustnutí.
6.
Osolíme a opepříme podle chuti.
7.
Nakonec: Na talíř nasypeme horké hranolky a na ně na kousky nakrájený sýr, který se hned začne rozpouštět. Polijeme dostatečným množstvím omáčky, můžeme posypat pažitkou nebo nakrájenou zelenou cibulkou a servírujeme :)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 30 min celkem |
Množství: | 2 × porce |
Autor: | Kateřina |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 23 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
446.97 kcal |
Protein |
20.06 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
42.98 g
2.82 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
19.85 g
13.63 g
|
Reklama
Reklama