Špagety se žampiony a bešamelovou omáčkou
- Přidat foto
-
Reklama
Oblíbenost špaget si zaslouží vyzkoušet řadu úprav, třeba jako bezmasý pokrm. S bešamelovou omáčkou chutnají výborně. Omáčka je univerzální, stačí vyměnit koření a získáte jídlo s jinou chutí. Kdo má rád sušená rajčata, může je do pokrmu bez obav přidat.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Očistíme žampiony a nakrájíme. Je možné zakoupit žampiony zmražené, v takovém případě ušetříte asi čtvrt hodiny z uváděného času přípravy. Nakrájené žampiony orestujeme na pánvi na sádle. Restujeme na mírném ohni asi 10 minut.
2.
Připravíme si bešamelovou omáčku. Zpěníme máslo, přisypeme hladkou mouku. Jakmile začne mouka růžovět, přiléváme po troškách mléko a rychle šleháme metličkou. Hladkou omáčku dochutíme bazalkou a solí. Přidáme prolisovaný česnek. Promícháme. Asi dvě minuty vaříme za stálého míchání.
3.
Do hotové omáčky přidáme žampiony z pánve a promícháme. Uvaříme si špagety a servírujeme společně s omáčkou.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 40 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 18 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
509.31 kcal |
Protein |
13.69 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
66.08 g
3.60 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
19.59 g
10.16 g
|
Reklama
Reklama