Čočková polévka se strouhankovými knedlíčky

Luštěninové polévky zasytí a zahřejí. S pečivem může čočková polévka nahradit i hlavní jídlo. Strouhankové knedlíčky jsou jednoduché na přípravu a výborně se hodí i do dalších polévek.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Den předem si namočíme čočku do studené vody, čočka nabobtná. Před vařením přilijeme do hrnce více vody. Na jeden díl vařené čočky asi dva díly vody. Přidáme 2 lžičky soli, bobkový list, nové koření a vaříme pod pokličkou asi 10 minut.
2.
Mezitím očistíme a nastrouháme mrkev a petržel, přidáme k částečně rozvařené čočce. Společně vaříme do změknutí.
3.
Připravíme si jednoduché těsto na knedlíčky. Jedno vejce rozšleháme, přidáme 1 lžičku soli a strouhanku. Vznikne husté těsto. Těsto rozválíme dlaněmi na podložce do dlouhého válce, průměr asi 1,5 cm. Kuchyňským nožem jej krájíme na menší dílky, ty poté vytvarujeme do malých kuliček. Z uvedeného množství vychází asi 30 knedlíčků.
4.
Vezmeme si větší hrnec a začneme chystat zásmažku ze sádla a celozrnné mouky. Na rozpálené sádlo dáme celozrnou mouku a po krátké chvíli zalijeme trochou vody. Rychle mícháme až vznikne hustá kašovitá hmota. Hustou zásmažku zalijeme uvařenou čočkou se zeleninou a přidáme knedlíčky. Dochutíme majoránkou a necháme knedlíčky asi 10 minut dovařit.

Od: Iva V, 17.1.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min celkem
Množství: 8 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 6 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
176.83 kcal
Protein
6.73 g
Sacharidy
z toho cukr
17.79 g
2.79 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
7.64 g
2.78 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama