Jednoduchý recept za pár drobných. Sáhnete po něm jistě v době, kdy dozrávají na zahradě jablka a rodina už nemá chuť na štrůdl. Nejlépe chutná dezert teplý, ale u nás se připravuje ve větším množství a přijde k chuti i po studenu.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Jablka okrájíme ze slupky škrabkou na brambory a odstraníme jadřinec. Nakrájíme na plátky tlusté asi 5 mm. První a poslední kroužky nepoužijeme, potřebujeme rovný řez z obou stran.
Připravíme si těsto. Vejce zalijeme mlékem, přidáme mouku a cukr, přisypeme skořici a sáček vanilinového cukru.
Šleháme mixérem do hladkého, hustšího těsta.
V těstě namáčíme nakrájená jablka a smažíme na pánvi s rozehřátým olejem.
Před podáváním dochutíme cukrem, skořicí nebo přelivem se zakysané smetany a domácí marmelády.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 459.70 kcal |
Protein: 8.04 g |
Sacharidy: 89.90 g |
z toho cukr: 61.25 g |
Tuk: 6.34 g |
z toho nas. MK: 1.96 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1369-smazena-jablka-v-testicku