Teplý salát z červené řepy
- Přidat foto
-
Reklama
Teplý salát z červené řepy se hodí s pečivem jako lehká večeře nebo jako příloha k hlavnímu jídlu. Chuťově ladí s přírodním kuřecím řízkem. Červená řepa je studnice vitamínů, pusťte se do ní.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Cizrnu noc předtím namočíme do studené vody. Před vařením případně dolijeme vodu, abychom vařili v poměru jeden díl cizrny a jeden díl vody. Osolíme jednou lžičkou a vaříme pod pokličkou do změknutí.
2.
Uvařenou červenou řepu nastrouháme nahrubo. Pokud jsme si nezakoupili předvařenou červenou řepu, vaříme asi jednu hodinu a oloupeme.
3.
Z uvařené cizrny odlijeme většinu vody, v hrnci necháme asi jen 100 ml. Do hrnce k cizrně přidáme nastrouhanou červenou řepu, ochutíme sójovou omáčkou. Ochutnáme a případně dosolíme. Sójová omáčka je výrazné slané chuti je možné, že už nebudete muset druhou lžičku soli použít.
4.
Ochucenou směs prohřejeme, vypneme a vmícháme zakysanou smetanu. Podáváme teplé s pečivem nebo jako přílohu k masu.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 40 min celkem |
Množství: | 2 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 14 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
337.77 kcal |
Protein |
11.77 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
29.53 g
12.40 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
17.10 g
7.87 g
|
Reklama
Reklama