Vaječná pomazánka

Recept na vaječnou pomazánku nesmí chybět v žádné kuchyni. Do toho našeho patří hodně tatarky a hořčice. Chystáme jej nejen po velikonočních svátcích, abychom zpracovali nadílku, ale i během roku, na drobné pohoštění pro hosty.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Uvařím vejce natvrdo, po vychladnutí oloupu. Rozkrojím vejce na polovinu, žloutky dám do mísy, bílky ponechám stranou.
2.
Nadrobno nakrájím cibuli, přidám ke žloutkům.
3.
Přidám změklé máslo, tatarku, hořčici, tradiční pomazánkové, sůl a pepř.
4.
Mixérem vyšlehám do hladka, raději déle, aby byla pomazánka nadýchaná.
5.
Nakrájím nadrobno bílek a vařečkou vmíchám do směsi, dáme vychladit. Podáváme natřené na bagetě.

Od: Iva V, 23.1.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min celkem
Množství: 8 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 9 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
195.51 kcal
Protein
3.83 g
Sacharidy
z toho cukr
3.75 g
1.39 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
18.36 g
10.47 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama