Vaječná pomazánka
- Přidat foto
-
Reklama
Recept na vaječnou pomazánku nesmí chybět v žádné kuchyni. Do toho našeho patří hodně tatarky a hořčice. Chystáme jej nejen po velikonočních svátcích, abychom zpracovali nadílku, ale i během roku, na drobné pohoštění pro hosty.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Uvařím vejce natvrdo, po vychladnutí oloupu. Rozkrojím vejce na polovinu, žloutky dám do mísy, bílky ponechám stranou.
2.
Nadrobno nakrájím cibuli, přidám ke žloutkům.
3.
Přidám změklé máslo, tatarku, hořčici, tradiční pomazánkové, sůl a pepř.
4.
Mixérem vyšlehám do hladka, raději déle, aby byla pomazánka nadýchaná.
5.
Nakrájím nadrobno bílek a vařečkou vmíchám do směsi, dáme vychladit. Podáváme natřené na bagetě.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 30 min celkem |
Množství: | 8 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 9 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
195.51 kcal |
Protein |
3.83 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
3.75 g
1.39 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
18.36 g
10.47 g
|
Reklama
Reklama