Pikantní polévka z hlívy ústřičné
- Přidat foto
-
Reklama
Chcete zajímavou chuť, a ještě posílit imunitní systém? Pak ve vašich receptech nesmí chybět ty, které používají hlívu ústřičnou. Výborně se hodí do polévek, kde bude vždy mírně chroupat.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Nakrájíme cibuli nahrubo a dáme orestovat na 1 lžíci sádla na pánvičku. Přidáme nakrájenou hlívu ústřičnou. Není třeba ji loupat. Restujeme za občasného míchání asi 10 minut. Vypneme.
2.
Připravíme si zásmažku. 2 lžíce sádla rozehřejeme v hrnci, přidáme celozrnnou mouku a papriku. Promícháme a jakmile přestane mouka pěnit, zalijeme 1,5 l vody. Do základu dáme masox, sůl, pepř a bobkový list. Zahříváme k varu.
3.
Brambory oškrábeme, nakrájíme na kostičky a přidáme do polévky. Z pánvičky přesypeme do polévky hlívu i s cibulí. Přidáme prolisovaný česnek a majoránku. Na mírném ohni vaříme asi 30 minut, občas promícháme. Nakonec přidáme paprikový krém nebo špetku chilli a podáváme.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 1 hod celkem |
Množství: | 8 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 14 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
134.36 kcal |
Protein |
4.09 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
15.27 g
2.31 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
5.52 g
2.03 g
|
Reklama
Reklama