Pikantní polévka z hlívy ústřičné

Chcete zajímavou chuť, a ještě posílit imunitní systém? Pak ve vašich receptech nesmí chybět ty, které používají hlívu ústřičnou. Výborně se hodí do polévek, kde bude vždy mírně chroupat.

Reklama

Ingredience

Množství na
+
  porce

Postup přípravy

1.
Nakrájíme cibuli nahrubo a dáme orestovat na 1 lžíci sádla na pánvičku. Přidáme nakrájenou hlívu ústřičnou. Není třeba ji loupat. Restujeme za občasného míchání asi 10 minut. Vypneme.
2.
Připravíme si zásmažku. 2 lžíce sádla rozehřejeme v hrnci, přidáme celozrnnou mouku a papriku. Promícháme a jakmile přestane mouka pěnit, zalijeme 1,5 l vody. Do základu dáme masox, sůl, pepř a bobkový list. Zahříváme k varu.
3.
Brambory oškrábeme, nakrájíme na kostičky a přidáme do polévky. Z pánvičky přesypeme do polévky hlívu i s cibulí. Přidáme prolisovaný česnek a majoránku. Na mírném ohni vaříme asi 30 minut, občas promícháme. Nakonec přidáme paprikový krém nebo špetku chilli a podáváme.

Od: Iva V, 26.1.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Hodnocení:
Ohodnotit recept
Čas: 1 hod celkem
Množství: 8 × porce
Autor: Iva V
Kategorie a štítky:

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
134.36 kcal
Protein
4.09 g
Sacharidy
z toho cukr
15.27 g
2.31 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
5.52 g
2.03 g

Detailní rozpis

Reklama
Reklama