Dušená vepřová kýta se žampiony a zakysanou smetanou
- Přidat foto
-
Reklama
Sušší vepřová kýta je velmi dobrá pro úpravu dušením. Pomalým vařením získáte velmi měkké maso, které se výborně hodí k omáčce ze zakysané smetany. Místo obvyklého knedlíku, sáhněte v přílohách po pohance.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Na dvou lžících sádla osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme na kostičky nakrájenou vepřovou kýtu. Orestujeme z obou stran asi 1 minutu a okořeníme paprikou, solí, pepřem a kmínem. Podlijeme vodou, maximálně do dvou třetin masa a přidáme prolisovaný česnek. Dusíme do měkka na mírném ohni.
2.
Jakmile je maso měkké, přecedíme z něj vývar. Připravíme zásmažku. 2 lžíce sádla rozehřejeme a přidáme hladkou mouku. Promícháme a jakmile mouka přestane pěnit, zalijeme vývarem. Pokud je základ na omáčku příliš hustý, dolijeme vodou.
3.
Očistíme žampiony, nakrájíme. Na pánvi rozehřejeme máslo a žampiony orestujeme. Hotové vmícháme do omáčky.
4.
Do omáčky se žampiony vrátíme maso, přidáme paprikový krém, krátce prohřejeme a odstavíme. Paprikový krém je štiplavý akorát, kdo ale nemá, může nahradit malou špetkou chilli. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu. Podáváme s rýží, pohankou nebo knedlíkem.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 1 hod 30 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 34 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
431.65 kcal |
Protein |
25.34 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
10.22 g
4.14 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
32.41 g
14.62 g
|
Reklama
Reklama