Polévka z bílých fazolí s uzeným
- Přidat foto
-
Reklama
Hustá fazolová polévka krásně zahřeje a pokud ji budete servírovat s pečivem, může nahradit i teplé jídlo k večeři. Nezapomeňte fazolky namočit přes noc, zkrátíte tím výrazně dobu vaření.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Do osolené vody dáme vařit fazolky s bobkovým listem. Nakrájíme na kostičky cibuli a uzené maso. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce sádla, dáme orestovat cibuli a uzené maso.
2.
Jakmile jsou fazolky uvařené, připravíme si zásmažku. Do hrnce dáme rozehřát 2 lžíce sádla a přisypeme 2 lžíce celozrnné mouky a papriku. Necháme zpěnit a poté zalijeme vývarem z fazolí. Podle potřeby dolijeme vodu.
3.
Přidáme fazole, uzené maso i s cibulí a dochutíme rajčatovým protlakem, pepřem, majoránkou. Podle chuti dosolíme.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 1 hod 30 min celkem |
Množství: | 6 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 6 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
161.46 kcal |
Protein |
5.21 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
8.55 g
1.40 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
10.97 g
4.06 g
|
Reklama
Reklama