Karbanátky s čočkou

Běžný recept na karbanátky můžete obohatit o výživově hodnotnou luštěninu, čočku. Luštěnina by měla být na našem talíři alespoň třikrát týdně, čočkové karbanátky jsou cestou, jak na pravidlo hezky vyzrát.

Reklama

Ingredience

Množství na
+
  porce

Postup přípravy

1.
Čočku namočíme do studené vody na několik hodin. Dáme vařit do měkka. Klidně můžeme trochu rozvařit. Přebytečnou vodu scedíme.
2.
Mleté maso dáme do misky, přidáme čočku a okořeníme. Česnek prolisujeme, cibuli nakrájíme na malé kostičky. Vše smícháme. Rozklepneme obě vejce a dlouze mícháme.
3.
Tvarujeme karbanátky a na pánvi opékáme zvolna z obou stran.

Od: Iva V, 5.2.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Hodnocení:
Čas: 40 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Iva V
Kategorie a štítky:

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
539.46 kcal
Protein
26.99 g
Sacharidy
z toho cukr
15.67 g
2.33 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
39.83 g
10.45 g

Detailní rozpis

Reklama
Reklama