Vepřová na tymiánu se zakysanou smetanou
Vepřová pečeně nemusí patřit jen do trouby na pekáč. Výbornou úpravou je i pomalé dušení. Pak ji můžete podávat s nejrůznějšími omáčkami. Vyzkoušejte tymiánovou se zakysanou smetanou.
Reklama
Postup přípravy
1.
Vepřovou pečeni nakrájíme na plátky, trochu naklepeme. Okořeníme solí, pepřem, sladkou paprikou a směsí koření divočina. Dáme na 2 lžíce sádla opéct zprudka z obou stran.
2.
Podlijeme do dvou třetin vodou, přidáme větvičky tymiánu a necháme zvolna dusit alespoň 1 hodinu. Pokud je třeba doléváme vodu.
3.
Poté vyjmeme maso, scedíme vývar. Na dvou lžících sádla zpěníme hladkou mouku, promícháme a přilijeme vývar. Vypneme a vmícháme zakysanou smetanu. Vrátíme maso a krátce prohřejeme. Podáváme s těstovinami nebo knedlíkem.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
732.70 kcal |
Protein |
29.33 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
10.56 g
2.82 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
63.66 g
25.43 g
|
Reklama
Reklama