Vietnamský dezert z dýně a mungo fazolí (chè bí đỏ đậu xanh)

Nízkokalorický a zdravý dezert z dýně a mungo fazolek původem z Vietnamu.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Mungo fazole opláchneme a necháme asi hodinu namočené ve vodě. V mezičase si nakrájíme dýni na měsíčky a poté na tenké plátky.
2.
Nakrájenou dýni přidáme do hrnce, mungo zcedíme a přidáme k dýni. Nalijeme vodu a přivedeme k varu, ztáhneme oheň a vaříme na mírném ohni za občasného míchání asi hodinu, dokud nebude dýně i fazole měkké.
3.
Poté přidáme cukry. V hrnci i s vodou dýni rozšťoucháme. Vaříme dalších 10 minut, dokud nezískáme kašovitou konzistenci. Kdo má radši řidší, může přidat ještě další vodu.
4.
Odstavíme z ohně. Může se podávat s kokosovým mlékem teplé nebo studené.

Od: Snuttig&Nici, 9.2.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
5.0
hodnotit
Čas: 2 hod 30 min celkem
Množství: 8 × porce
Autor: Snuttig&Nici
Cena ingrediencí: 1 × porce = 9 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
176.55 kcal
Protein
6.86 g
Sacharidy
z toho cukr
31.36 g
20.87 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
0.74 g
0.03 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama