Vietnamský dezert z dýně a mungo fazolí (chè bí đỏ đậu xanh)
- Přidat foto
-
Reklama
Nízkokalorický a zdravý dezert z dýně a mungo fazolek původem z Vietnamu.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Mungo fazole opláchneme a necháme asi hodinu namočené ve vodě. V mezičase si nakrájíme dýni na měsíčky a poté na tenké plátky.
2.
Nakrájenou dýni přidáme do hrnce, mungo zcedíme a přidáme k dýni. Nalijeme vodu a přivedeme k varu, ztáhneme oheň a vaříme na mírném ohni za občasného míchání asi hodinu, dokud nebude dýně i fazole měkké.
3.
Poté přidáme cukry. V hrnci i s vodou dýni rozšťoucháme. Vaříme dalších 10 minut, dokud nezískáme kašovitou konzistenci. Kdo má radši řidší, může přidat ještě další vodu.
4.
Odstavíme z ohně. Může se podávat s kokosovým mlékem teplé nebo studené.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 2 hod 30 min celkem |
Množství: | 8 × porce |
Autor: | Snuttig&Nici |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 9 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
176.55 kcal |
Protein |
6.86 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
31.36 g
20.87 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
0.74 g
0.03 g
|
Reklama
Reklama