Vepřové maso s hořčicovou omáčkou
- Přidat foto
-
Reklama
K dušené vepřové kýtě se dá připravit nejrůznější množství omáček. Pak se hodí ke knedlíku, rýži i bramborům. Výborná omáčka je z jednoduchého bešamelového základu s přidáním hořčice.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Maso nakrájíme na plátky a okořeníme pepřem, kmínem a 1 lžičkou soli. Rozehřejeme v hrnci polovinu sádla, orestujeme cibuli. Přidáme maso a zprudka opečeme z obou stran. Podlijeme do dvou třetin vodou a zvolna dusíme asi 1 hodinu, pokud je třeba dolíváme vodu.
2.
Až je maso měkké, scedíme vývar do hrnku.
3.
V hrnci rozehřejeme 2 lžíce sádla a přisypeme mouku. Až přestane pěnit zalejeme mlékem. Stále mícháme a získáme hustou kaši. Na mírném ohni vaříme a do kaše postupně přiléváme vývar z masa, množství přilévaného vývaru je podle toho, jak chceme hustou omáčku. Dobře promícháme.
4.
Až má omáčka potřebnou hustotu ochutíme 1 lžičkou soli a hořčicí.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 1 hod 30 min celkem |
Množství: | 2 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 33 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
514.67 kcal |
Protein |
35.70 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
15.75 g
4.91 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
33.74 g
12.19 g
|
Reklama
Reklama