Kakaovo – pomerančový krém
- Přidat foto
-
Reklama
Raw dortík čokoládového vzhledu, ale s lehkou pomerančovou chutí. Naprosto mě to spojení chutí odrovnalo. Bohužel ale množství ingrediencí z něho dělá trochu luxusnější mlsání.
Reklama
Ingredience
Na korpus
Na krém
Na ozdobení
Dále
Postup přípravy
1.
Před přípravou korpusu vymažeme formu kokosovým olejem.
2.
Do kuchyňského robotu, nebo mixéru vložíme mandle, datle, kakao a mixujeme pár minut.
3.
Z těsta musí vzniknout soudržná hmota, pokud nedrží, musíme přidat více datlí.
4.
Pokud je těsto ideální, vtlačíme ho na dno formy.
5.
Všechny suroviny na krém vložíme do robotu v uvedením pořadí. Mixujeme několik minut, dokud nevznikne bohatý krém.
6.
Ten vlijeme do formy, formou poklepeme o kuchyňkou linku, aby se krém hezky roztekl do všech stran, a pak můžeme vložit na několik hodin do mrazáku. Nejlépe přes noc.
7.
Než budeme servírovat, vyndáme z mrazáku, necháme asi 30 minut v ledničce rozmrznout, abychom mohli ostrým nožem nakrájet.
8.
Zdobíme dle fantazie, ale než se na krém vrhneme, necháme ho ještě rozmrznout, abychom si vychutnali výbornou chuť, ne čokoládovou zmrzlinu.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 30 min celkem |
Množství: | 8 × porce |
Autor: | Liška |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 58 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
780.01 kcal |
Protein |
11.94 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
50.80 g
35.27 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
60.19 g
29.14 g
|
Reklama
Reklama