Králík na žampionech a olivách
- Přidat foto
-
Reklama
Dušený králík je výborný se špagetami nebo jinou těstovinou. Méně tradiční omáčka je ze sterilovaných žampiónů a oliv. Je výborná a jistě si ji oblíbíte i ke kuřecímu masu.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Na 2 lžících sádla zpěníme nakrájenou cibulku. Králíka okořeníme 1 lžičkou soli, bazalkou, oreganem. Koření, které se nám nepodaří nasypat na králíka, nasypeme do hrnce. Králíka opečeme zprudka z jedné strany. Otočíme a podlijeme vodou.
2.
Ke králíkovi přidáme prolisovaný česnek. Dusíme hodinu nebo hodinu a půl. Až je maso měkké dáme králíka stranou. Obereme maso z kostí.
3.
Tyčovým mixérem promixujeme výpek s cibulí. Připravíme si 2 lžíce sádla a zpěníme 2 lžíce mouky. Do zásmažky pomalu naléváme promixovaný vývar. Přidáme žampiony a olivy překrojené na polovinu.
4.
Do omáčky vrátíme kousky králičího masa, přidáme rajčatový protlak a lžičku soli. Přilejeme smetanu a promícháme, můžeme podávat s těstovinami.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 2 hod celkem |
Množství: | 2 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 98 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
654.74 kcal |
Protein |
49.85 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
18.99 g
5.73 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
39.57 g
15.91 g
|
Reklama
Reklama