Dušený králík na zelenině
- Přidat foto
-
Reklama
Králík se nejčastěji připravuje jako pečeně. Méně známá je úprava dušením s nejrůznějšími omáčkami. S králíkem je u nás oblíbená zeleninová omáčka na způsob svíčkové. Ke králíkovi nesmí chybět knedlík.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Nakrájenou cibulku osmažíme na sádle. Králíka okořeníme a osolíme 1 lžičkou soli. Opečeme na sádle a cibulce z jedné strany zprudka a otočíme. Podlijeme vodou.
2.
Přidáme očištěnou mrkev a petržel, nakrájené na menší špalíky. Dusíme na mírném ohni hodinu až hodinu a půl, doléváme vodu.
3.
Jakmile je maso měkké, dáme maso stranou a tyčovým mixérem promixujeme obsah v hrnci. Vznikne krémová nadýchaná omáčka, která se nemusí zahušťovat. Přidáme druhou lžičku soli a vlijeme smetanu, krátce prohřejeme a můžeme podávat. Je lepší maso z kosti obrat a podávat kousky masa s omáčkou.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 2 hod celkem |
Množství: | 2 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 82 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
563.53 kcal |
Protein |
50.92 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
27.67 g
16.57 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
24.84 g
10.52 g
|
Reklama
Reklama