Hovězí maso s tymiánem
- Přidat foto
-
Reklama
Pomalu dušené hovězí maso je největší pochoutkou, kterou můžete připravit k nedělnímu obědu. Zkuste úpravu na způsob divočiny a přidejte tymián. Výborné je s rýží, knedlíkem i těstovinou.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Hovězí maso očistíme a okořeníme. Soli dáme 1 lžičku.
2.
Cibuli nakrájíme na kostičky, rozehřejeme 2 lžíce sádla a opečeme cibuli. Přidáme okořeněné maso a zprudka opečeme z jedné strany.
3.
Otočíme a podlijeme. Dusíme dvě až 3 hodiny, dokud nebude maso úplně měkké. Přiléváme vodu.
4.
Až je maso měkké, scedíme vývar. Rozehřejeme 2 lžíce sádla, přidáme hladkou mouku. Necháme zpěnit a přilejeme vývar. Množství podle hustoty omáčky.
5.
Omáčku ochutíme solí a vypneme. Vmícháme zakysanou smetanu a vrátíme maso bez cibule.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 3 hod celkem |
Množství: | 2 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 56 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
695.25 kcal |
Protein |
45.17 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
17.63 g
6.43 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
48.66 g
25.24 g
|
Reklama
Reklama