Luštěninová polévka
- Přidat foto
-
Reklama
Luštěninová polévka se 3 druhy luštěnin je výborná na zahřátí i zasycení. S pečivem nahradí i hlavní chod. Vyzkoušejte netradiční černou čočku, žlutý hrách a cizrnu.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Luštěniny předem namočíme. Cizrnu namočíme zvlášť. Černou čočku a žlutý hrách můžeme namočit společně. Necháme namočené několik hodin, třeba přes noc.
2.
Z cizrny slejeme vodu, přilijeme novou a dáme vařit společně s bobkovým listem, lžičkou soli a očištěnou mrkví a petrželí.
3.
Po 15 minutách přidáme černou čočku a žlutý hrách. Společně vaříme do změknutí.
4.
Vytáhneme mrkev a petržel, nakrájíme na menší kousky a vrátíme do luštěnin.
5.
V jiném hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme mouku a zpěníme. Zalejeme vývarem z luštěnin a rychle promícháme.
6.
Do zahuštěného základu nalejeme luštěniny i s vývarem a zeleninou. Podle hustoty můžeme přilít trochu vody. Ochutíme prolisovaným česnekem, solí, pepřem a majoránkou.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 1 hod celkem |
Množství: | 6 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 6 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
161.40 kcal |
Protein |
6.98 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
20.25 g
2.99 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
5.17 g
1.78 g
|
Reklama
Reklama