Brokolicový nákyp
- Přidat foto
-
Reklama
Tento nákyp si zamiluje celá rodina. Je výborný teplý i studený.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Brokolici očistíme, omyjeme a uvaříme do poloměkka. Necháme vychladnout a rozebereme na větší růžičky.
2.
V kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme mouku a děláme jíšku. Zalijeme mlékem a vaříme do zhoustnutí. Vznikne hustá kaše, kterou necháme vychladnout.
3.
Sýr nastrouháme nahrubo. Žloutky oddělíme od bílků. Pečící formu vymažeme olejem a rozložíme do ní uvařenou brokolici.
4.
Do vychladlé kaše zamícháme žloutky, polovinu množství nastrouhaného sýra, koření, sůl a pepř.
5.
Z bílků ušleháme pevný sníh, který přidáme do kaše. Vše důkladně promícháme a nalijeme na brokolici.
6.
Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C dorůžova. Před koncem pečení posypeme zbytkem strouhaného sýra.
7.
Podáváme s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 50 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Sarrien |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 40 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
373.25 kcal |
Protein |
20.65 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
20.21 g
7.93 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
22.29 g
12.03 g
|
Reklama
Reklama