Krkovička s hořčicí a hráškovou omáčkou
Krkovičku obvykle upravujeme jako řízek nebo jako pečeni. Výborná je ale i dušená s nejrůznějšími omáčkami. Hráškovou budou mít rády i děti.
Reklama
Postup přípravy
1.
Plátky krkovičky rozklepeme a z obou stran osolíme (1 lžička). Opepříme a posypeme kmínem. Obě strany natřeme hořčicí.
2.
Cibuli nakrájíme na proužky. Na pánvi rozehřejeme sádlo, osmažíme cibulku. Dáme plátky masa, z jedné strany zprudka orestujeme. Otočíme, ztlumíme a podlijeme vodou. Přiklopíme poklici a dusíme do měkka asi 1,5 hodiny na mírném ohni.
3.
Maso vyjmeme, přidáme sterilovaný hrášek a rozmixujeme tyčovým mixérem. Dochutíme solí.
4.
Ve smetaně rozmícháme lžíci mouky a vmícháme do omáčky. Vrátíme maso, krátce prohřejeme a podáváme s rýží.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
552.59 kcal |
Protein |
32.03 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
16.39 g
6.91 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
38.39 g
16.01 g
|
Reklama
Reklama