Indická čočka
- Přidat foto
-
Reklama
Vykouzlete si doma orientální oběd.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Čočku propláchneme a na chvilku namočíme do studené vody. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na menší kostičky. V hrnci rozpálíme olej a cibuli s česnekem osmažíme dozlatova.
2.
Rajčata omyjeme a nakrájíme na kostičky. K osmažené cibuli přidáme kari a garam masalu. Lehce osmažíme, přisypeme nakrájená rajčata a dusíme doměkka.
3.
Jakmile rajčata změknou, rozmixujeme směs tyčovým mixérem.
4.
Namočenou čočku slijeme, přisypeme do hrnce s rozmixovanou směsí, přidáme passatu, vývar, bylinky a vaříme do změknutí čočky. Cca 15 minut. Před koncem zlehka ochutíme sójovou omáčkou.
5.
Podáváme s uvařenou rýží.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 35 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Sarrien |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 17 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
318.25 kcal |
Protein |
17.28 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
43.69 g
8.12 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
5.34 g
0.80 g
|
Reklama
Reklama