Špagety s cuketou a bazalkou

Sezóna cuket se pomalu blíží, už se taky chystáte vysadit si na zahrádce? A pak nevíte, jak tu hromadu domácích cuket upotřebit? Co takhle špagety trochu netradičně?

Reklama

Ingredience

Na špagety

    • nebo

Na ozdobu

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Dáme vařit vodu na špagety, osolenou a s lžičkou oleje. Mezi tím nakrájíme cibulku a rajčata na kostičky. Jelikož rajčata miluji, dávám jich hodně (6 až 8 postačí, nebo 2 plechovky) . Cibuli dáme na velkou pánev s trochou oleje a počkáme než zesklovatí. Poté přidáme rajčata a podlijeme vodou a dusíme, dokud rajčata nezměknou.
2.
Když se nám dusí rajčata, nakrájíme si zbytek ingrediencí. Cuketu, česnek, bazalku. Cuketu předem nepotím, aby pustila šťávu do omáčky.
3.
Všechny ingredience smíchám i se sojovým masem, osolím a opepřím (kdo má rád pálivé, tak přidává chilli) a dusím asi dalších 15 minut, než se vyvaří veškerá voda a zůstane jen zeleninová směs. Zároveň dávám vařit i špagety.
4.
Scedím špagety. Poté buď smíchám směs se špagety dohromady, nebo do špaget přidávám ještě olej, aby vydržely vláčné i druhý den.
5.
Dozdobím lístky bazalky a jedním čerstvým nakrájeným rajčátkem a pak už si jen vychutnávám rychlou a voňavou dobrotu.
6.
Tip: Pokud někomu vadí slupky rajčat, před nakrájením svlékneme. Jde to lépe, když zalejete vařící vodou a necháte v teplé vodě chvíli louhovat.

Od: Liška, 1.4.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 40 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Liška
Cena ingrediencí: 1 × porce = 44 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
557.33 kcal
Protein
33.08 g
Sacharidy
z toho cukr
83.40 g
10.72 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
7.37 g
0.39 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama