Špagety s cuketou a bazalkou
- Přidat foto
-
Reklama
Sezóna cuket se pomalu blíží, už se taky chystáte vysadit si na zahrádce? A pak nevíte, jak tu hromadu domácích cuket upotřebit? Co takhle špagety trochu netradičně?
Reklama
Ingredience
Na špagety
-
- nebo
Na ozdobu
Postup přípravy
1.
Dáme vařit vodu na špagety, osolenou a s lžičkou oleje. Mezi tím nakrájíme cibulku a rajčata na kostičky. Jelikož rajčata miluji, dávám jich hodně (6 až 8 postačí, nebo 2 plechovky) . Cibuli dáme na velkou pánev s trochou oleje a počkáme než zesklovatí. Poté přidáme rajčata a podlijeme vodou a dusíme, dokud rajčata nezměknou.
2.
Když se nám dusí rajčata, nakrájíme si zbytek ingrediencí. Cuketu, česnek, bazalku. Cuketu předem nepotím, aby pustila šťávu do omáčky.
3.
Všechny ingredience smíchám i se sojovým masem, osolím a opepřím (kdo má rád pálivé, tak přidává chilli) a dusím asi dalších 15 minut, než se vyvaří veškerá voda a zůstane jen zeleninová směs. Zároveň dávám vařit i špagety.
4.
Scedím špagety. Poté buď smíchám směs se špagety dohromady, nebo do špaget přidávám ještě olej, aby vydržely vláčné i druhý den.
5.
Dozdobím lístky bazalky a jedním čerstvým nakrájeným rajčátkem a pak už si jen vychutnávám rychlou a voňavou dobrotu.
6.
Tip: Pokud někomu vadí slupky rajčat, před nakrájením svlékneme. Jde to lépe, když zalejete vařící vodou a necháte v teplé vodě chvíli louhovat.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 40 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Liška |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 44 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
557.33 kcal |
Protein |
33.08 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
83.40 g
10.72 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
7.37 g
0.39 g
|
Reklama
Reklama